Over Alijne

Ik ben Alijne Verhaar en ik ben partner van DeSamenwerkingspraktijk. 

Als coach en systeemdenker help ik mensen en organisaties om hun volle potentie te ontsluiten. Ik begeleid organisaties bij wie ‘het niet loopt’, teamleden die in terugkerende conflicten verzeild raken of bestuurders en managers die in een complexe samenwerking zitten, naar synergie. 

Ik zie vaak dat we elkaar in veranderingen of samenwerkingsvraagstukken regelmatig kwijtraken, omdat we elkaar niet ‘verstaan’ of we niet altijd op tafel durven te leggen wat onder tafel speelt. We blijven dan in kringetjes ronddraaien zonder verder te komen. En dat is zonde. 

Ik help dat te doorbreken met behulp van de systeembril. Door te kijken naar wat er tussen mensen gebeurt in plaats van te zoeken naar schuld en probleem, en door bestaande patronen te doorbreken, komt er vertrouwen, verbinding en synergie. En nieuw perspectief. 

Ik wil dat energie weer gaat stromen

Zodat nieuwe mogelijkheden ontstaan en creatie op gang komt. En de organisatie of het team een plek wordt waarin iedereen het beste uit zichzelf kan halen.

Ik heb ruim 20 jaar ervaring in diverse leiderschapsrollen in verschillende branches in de gezondheidszorg en de publieke sector. Na een achtergrond in fysiotherapie en gezondheidswetenschappen (gezondheidsbevordering & gedragsverandering), (vrouwelijk) leiderschap en organisatieverandering heb ik mij gespecialiseerd in faciliteren van transformaties en persoonlijk leiderschap bij (vrouwelijk) leiders en groepen. 

Het specifieke in mijn werk is dat ik kijk naar de dynamiek en de patronen tussen mensen. Ik kijk naar de potentie, kwaliteiten en talenten die daarin wel, of juist niet benut worden.

Ik help mensen zich weer te verbinden met zichzelf, zodat ze van daaruit keuzes kunnen maken die bij hen passen.

Dat doe ik gebruik makend van systeemdenken, transformationeel coaching en haptonomische basisprincipes.

Meer weten?

Heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan gerust contact met ons op.

welkom@desamenwerkingspraktijk.nl of 06-12 75 65 09