Over Fem

Welkom!

Ik ben Fem Verhoeven en ik ben eigenaar van De Samenwerkingspraktijk. Als adviseur, mediator en coach zie ik te vaak hoe samenwerkingsproblemen de aandacht afhouden van de goede zorg die iedere professional wil bieden. En dat is zonde. Ik wil dat professionals optimaal kunnen werken en hun energie kunnen richten op waar het echt om gaat: goede patiëntenzorg en tevreden patiënten”.

Ik heb ruim 25 jaar ervaring in de ziekenhuiszorg, eerst als professional en later als manager en directeur van een medisch specialistisch bedrijf in een topklinisch ziekenhuis. Na een achtergrond in fysiotherapie, gezondheidswetenschappen (management & bestuur in de gezondheidszorg) en organisatie & veranderkunde (Sioo) heb ik mij gespecialiseerd op het gebied samenwerkingsvraagstukken en conflictsituaties met opleidingen op het gebied van Mediation, Systeemdenken en Deep Democracy.

Daarnaast treed ik veelvuldig op als gastdocent in leiderschapstrajecten van onder andere Sioo (Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde), Avicenna (Academie voor Leiderschap) en het Wenckenbach Instituut (UMCG).

Maak samenwerken leuk

Het specifieke in mijn werk is dat ik de wensen en behoeftes van mensen zichtbaar maak die verborgen liggen achter de standpunten en verwijten. Tegenstellingen tussen mensen zie ik niet als belemmering, maar als start voor een creatieve samenwerking. Pas als verschil er mag zijn, wordt samenwerken leuk. Immers, verschil van mening is informatie en het op zoek gaan naar de betekenis van dat verschil biedt kans op synergie. Ik laat professionals zien hoe je dat doet, een conflict om te zetten naar synergie.

Meer weten?

Heb je interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek, neem dan gerust contact met me op.

welkom@desamenwerkingspraktijk.nl of 06-12 75 65 09