Systeemspel

Een andere kijk op samenwerkingsvragen

Het Systeemspel is uitermate geschikt voor teams en groepen die zich willen verdiepen in de systeembenadering van groepsdynamiek. Daarnaast is het spel uiteraard inzetbaar als er in de groep patronen zijn die de effectiviteit beperken zonder dat dit leidt tot grote conflicten. Het spel genereert inzichten die een belangrijke stap kunnen zijn in het verander- of verbeterproces.

Aan de hand van een verhaal, in de vorm van een film, leren de deelnemers om met een systeembril te kijken naar samenwerkingsvraagstukken en krijgen ze manieren aangereikt om de vastgelopen situatie weer vlot te trekken. Het spel bestaat uit verschillende rondes en deelnemers kunnen per ronde punten verdienen. Degene met de meeste punten is uiteindelijk de winnaar.

Systeemspel. Hoe ga je om met samenspel en transitie?

Al ruim 200 deelnemers gingen je voor:

“Mooi, inspirerende workshop vond ik en hoorde ik ook van andere collega’s. Top!” (José Geerdink MCM, manager Leerhuis, Deventer Ziekenhuis)

“Ik ben de volgende dag gelijk aan de slag gegaan met wat je ons geleerd hebt tijdens de workshop met het Systeemspel. Ik heb kleine en plausibele interventies toegepast, waardoor de druk in het systeem direct naar beneden ging. Wonderlijk effect! Wat een mooie inzichten heb ik gekregen met dit spel” (Dr. Rolien Free, KNO-arts, UMCG)

“Veel dank! Ik vond het spel bijzonder aardig om te doen en absoluut professioneel ondersteunend in de workshop. Het helpt nadrukkelijk om vanuit een ander perspectief te kijken en deze bewustwording neem ik absoluut mee.” (Henk Klaasboer, ambtelijk secretaris RvB/manager HRM, Deventer Ziekenhuis)

“Het leerrendement van de nieuwe trainingsaanpak met behulp van het Systeemspel is groter dan voorheen Fem! Afgelopen week waargenomen hoe deelnemers (die vier weken geleden aan jouw training deelnamen), met gerichte kleine interventies het systeem in beweging brengen.” (Ale Riedstra, leermanager in opdracht van LAP, Wenckenbach Instituut)

Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op.