Video’s

Praktische tips om direct je samenwerking te verbeteren

Samen leiding geven, maar het botert niet

Wat als je samen leiding moeten geven, maar het botert niet tussen jullie? Het komt vaker voor dan je denkt en het vreet energie. Zeker als je ook nog eens een organisatieverandering wilt doorvoeren. Zo zei een teamlid: ‘Als zij strijd hebben met elkaar, hoe weten wij dan waar we aan toe zijn?’. In dit filmpje leg ik uit hoe je dit oplost.

Wat te doen als de samenwerking niet loopt

Over hoe gedragingen tussen mensen ontstaan en over hoe iedereen zo deel is van een ontstane verstoring en daarmee ook deel van de oplossing.

Waarom heisessies niet werken en wat je eraan kunt doen

Waarom veel mooi plannen achter blijven op de hei. Hoe dat komt en hoe je ervoor zorgt dat ambitieuze plannen wél uitkomen.

Standpunten strijd. Hoe kom je daaruit?

Het komt regelmatig voor dat er samenwerkingsproblemen ontstaan, doordat partijen blijven hangen in standpunten. Er ontstaat een standpunten strijd. In deze video krijg je tips om daaruit te komen aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Je niet gehoord voelen. Hoe los je dat op?

Het komt in alle soorten teams en organisaties voor. Mensen die zich niet serieus genomen voelen door hun team. Het is vaak ook een lastig onderwerp om te bespreken, omdat de overige teamleden aangeven zich hierin niet te herkennen. Deze video laat aan de hand van een praktijkvoorbeeld zien hoe je dit ontwerp toch bespreekbaar kunt maken.